• Absolute controle over effectieve reiniging van de keuken… tot ontsmetting.

  • Een gegarandeerd optimale hygiëne van uw installaties door het detecteren en verwijderen van de biofilmbesmettingen

Realco start met de heropbouw van haar productievestiging in Louvain-la-Neuve

Dag op de dag twee jaar na de brand die haar productie- en opslagcentrum verwoestte, legt Realco de eerste steen van haar nieuwe fabriek. Verhoogde productiecapaciteit en ultramoderne apparatuur: Realco zal vanaf 2023 klaar zijn om op haar site te produceren.

Op maandag 10 januari 2022 begint Realco, het Waalse biotechbedrijf dat gespecialiseerd is in hygiëneoplossingen op basis van groene chemie, met de heropbouw van haar fabriek, dat twee jaar geleden door een accidentele brand werd verwoest. De nieuwe fabriek zal efficiënt, flexibel en milieuvriendelijk zijn en zal een hogere productiecapaciteit, meer rendement en een betere kwaliteit bieden. Hierdoor zal Realco haar klanten een nog betere service kunnen bieden en tegelijk haar impact op het milieu aanzienlijk verminderen.

’De reden waarom we de werkzaamheden twee jaar na de brand beginnen, is omdat we de ambitie hadden om op een duurzame en visionaire manier te herbouwen,” legt Philippe Demyttenaere, productiemanager bij Realco uit.

De productiecapaciteit van het toekomstige gebouw zal ongeveer 10 miljoen liter per jaar bedragen met, op termijn, een potentieel voor twee nieuwe productielijnen, wat ruimte laat voor veelbelovende innovatieprojecten. Bovendien biedt het netwerk van onderaannemers dat na de brand is opgezet Realco extra capaciteit en flexibiliteit om haar productiekosten te optimaliseren. Ook het beheer van de inkomende en uitgaande stromen is hervormd om het rendement te verhogen en de veiligheid te versterken.

Meer algemeen beoogt het reconstructieplan Realco te ondersteunen bij haar ambitieuze doelstellingen op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). De versterkte isolatie zal het verwarmingsverbruik drie tot vier keer verminderen. Het dak van het gebouw zal worden uitgerust met fotovoltaïsche panelen die elektriciteit zullen produceren voor de kantoren en de fabriek. Het schoonmaak- en sanitair water zal worden verwarmd door de zonnepanelen. Er zijn eveneens verschillende bassins voorzien om regenwater op te vangen en te behandelen (tot 250 m3) en het niet alleen te gebruiken voor het schoonmaken van de fabriek, maar ook als grondstof voor de productie.

‘’Deze heropbouw zou niet mogelijk zijn geweest zonder de enorme steun van onze klanten die trouw zijn gebleven en van onze partners die vertrouwen in ons zijn blijven hebben,” zegt George Blackman, CEO van Realco. ‘We moeten ook de fantastische inzet van de teams van Realco vermelden, die veerkracht hebben getoond om door deze crisis te komen. We kijken ernaar uit om hen allemaal te bedanken tijdens de inhuldiging van de nieuwe fabriek in januari 2023.

De pers spreekt erover…

Ontdek hier de artikels van De Trends, MSNMade-InL’Avenir, La Capitale, La DH, RTBF, TV Com, …

Hartelijk dank aan hen voor het doorgeven van dit mooie nieuws!