• Absolute controle over effectieve reiniging van de keuken… tot ontsmetting.

  • Een gegarandeerd optimale hygiëne van uw installaties door het detecteren en verwijderen van de biofilmbesmettingen

Patenten

Een patent is een industriële eigendomstitel die zijn houder een exclusief gebruiksrecht verleent op de gepatenteerde uitvinding. Deze titel heeft een beperkte duur, doorgaans 20 jaar. Het patent is alleen geldig op het door de houder opgegeven grondgebied.

De uitvinding wordt echter 18 maanden na het deponeren openbaar gemaakt. Vanaf dat ogenblik is de uitvinding voor iedereen bekend, maar is de exploitatie ervan beschermd. De strategie die REALCO heeft gekozen om de resultaten van haar onderzoeken te beschermen, bestaat doorgaans uit het deponeren van patenten. In de waterzuiveringssector is het belangrijk dat vernieuwende uitvindingen op basis van specifiek geselecteerde enzymen en/of micro-organismen gepatenteerd worden.

Hetzelfde geldt voor de reinigingssector waar de ontwikkeling van innovatieve formules op basis van een mix van grondstoffen (die de werking van bestaande producten effectiever maken) deze beschermingswijze noodzakelijk maakt. En dit ondanks het feit dat deze sector een belangrijk voorrangsrecht stelt.

Een patent biedt een bijzonder belangrijk concurrentievoordeel, vooral als het gaat om formules.

Bovendien verstevigt het deponeren van patenten de geloofwaardigheid van Realco.

brevets

In de afgelopen 30 jaar is Realco nooit gestopt met innoveren en het ontwikkelen van steeds effectievere hygiëneoplossingen.
Sindsdien heeft de R&D-afdeling van REALCO ervoor gezorgd zichzelf te beschermen door in vele landen patenten te laten registreren.
De belangrijkste daarvan hebben betrekking op een van onze gebieden van expertise, de behandeling en eliminatie van biofilms.