• Absolute controle over effectieve reiniging van de keuken… tot ontsmetting.

  • Een gegarandeerd optimale hygiëne van uw installaties door het detecteren en verwijderen van de biofilmbesmettingen

Onderzoekscentrum

Research and development

Realco is een innovatieve onderneming in een geavanceerde sector: de industriële biotechnologie. De afdeling R&D heeft hier een dubbel doel: enerzijds om de positie van REALCO als baanbreker te behouden zodat de groeistrategie kan worden gegarandeerd en anderzijds om de knowhow van Realco te behouden in de ontwikkeling van enzymatische producten/procedures en de toepassingen ervan.

Activiteiten

Realco recherche et développement

De afdeling R&D werkt voortdurend aan het fabriceren van nieuwe producten, het verbeteren van bestaande formules en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Dankzij de resultaten van deze research kan Realco regelmatig innovatieve producten en procedures op de markt brengen, die optimaal beantwoorden aan de specifieke eisen van de klant. De R&D-afdeling biedt bovendien een belangrijke ondersteuning bij de ontwikkeling en implementatie van deze toepassingen in de praktijk. In ruil hiervoor doen ze toegepaste en concrete kennis op van de enzymatische processen. Dit zichtbare gedeelte van de R&D-activiteiten is gebaseerd op fundamenteel onderzoek dat reeds meer dan 40 jaar plaatsvindt naar de reinigende werking van enzymen en hun toepassings- en gebruiksmogelijkheden.

Middelen

REALCO investeert tot 15% van zijn omzet in research. Dankzij deze investering, die door de onderneming als een noodzakelijke inspanning wordt beschouwd om zijn leiderspositie te behouden, beschikt de afdeling R&D over een hoogwaardig laboratorium dat voorzien is van modern analysemateriaal, bijvoorbeeld voor spectrofotometrie. Het onderzoeksteam is samengesteld uit vakmensen die aanverwante opleidingen hebben genoten: bio-ingenieurs, chemische en biochemische ingenieurs.

Dienstverlening op het vlak van expertise en advies

REALCO stelt de expertise van zijn ingenieurs ter beschikking om aan de behoeften van de klant te voldoen. Met hun vakkennis dragen zij bij aan de ontwikkeling en de implementatievan innovatieve oplossingen voor reiniging en waterzuivering. Om de klanten te adviseren en te helpen bij hun operationele projecten of bij de implementatie van enzymatische oplossingen, biedt de R&D-afdeling diensten aan met betrekking tot advies en expertise, de evaluatie van producttests en opleidingen voor de voorgestelde technologieën.