• Absolute controle over effectieve reiniging van de keuken… tot ontsmetting.

  • Een gegarandeerd optimale hygiëne van uw installaties door het detecteren en verwijderen van de biofilmbesmettingen

Uiterste consumptiedatum

Biotechnologie verlengt de uiterste consumptiedatum van voedingsmiddelen !

De uiterste Consumptiedatum heeft ernstige gevolgen als je weet dat in Europa elk jaar 88 miljoen ton voedsel wordt weggegooid, wat 143 miljard euro kost.

Gecombineerd enzymatisch assortiment voor een optimaal hygiëneniveau en een verlenging van de uiterste consumptiedatum

Industriële spelers uit de voedingsmiddelenindustrie zijn nooit gevrijwaard van niet-conforme of defecte productieloten. De kwaliteit van voedingsmiddelen is sterk gelinkt aan de hygiëne van productiemiddelen die het bacteriologisch besmettingsniveau van een product kunnen beïnvloeden. Het is voortaan mogelijk door biofilm besmette zones vast te stellen op open oppervlakken en in gesloten circuits. Terwijl klassieke methoden de aanwezigheid van biofilms niet vaststellen, heeft REALCO een methode ontwikkeld en gepatenteerd om de aanwezigheid van een biofilm vast te stellen: de Biofilm Detectiekit.

Om biofilms te bestrijden, heeft REALCO een assortiment producten ontwikkeld dat uit een specifieke enzymencocktail is samengesteld:het BIOREM-gamma. Deze enzymatische cocktail hydrolyseert onmiddellijk de organische matrix van de biofilm (EPS*), zodat de bacteriën van hun beschermend omhulsel worden ontdaan. Het ontsmettingsmiddel kan vervolgens volop op de bacteriën inwerken en voor een optimale hygiëne van de productiemiddelen zorgen.

Naast het aanpakken van biofilms, reinigen enzymatische schoonmaakmiddelen in de diepte en elimineren ze hardnekkige resten die niet door een klassieke reiniging verdwijnen. Deze krachtige ontsmettende werking vertraagt het opnieuw verschijnen van de biofilm en maakt een planning van preventieve anti-biofilm behandeling mogelijk.chemicals vs enzymes process

Verlenging van de uiterste consumptiedatum dankzij een optimaal hygiëneniveau

 Dankzij het gecombineerd enzymatisch programma worden maximale kwaliteitsnormen behaald, en een niveau van hygiëne en ontsmetting dat met klassieke schoonmaakmiddelen niet haalbaar is, zodat de uiterste consumptiedatum (UCD) (cf. grafiek A) en de kwaliteit (voedselveiligheid) van afgewerkte producten worden verbeterd (cf. grafiek B).

Deze aanbieding biedt talrijke voordelen voor industriële bedrijven:

  • herstelt of verlengt de uiterste consumptiedatum van producten (UCD);
  • voorkomt vernietiging van niet-conforme productieruns;
  • handhaaft de prestaties van productiemiddelen;
  • verhoogt de productiviteit;
  • zorgt voor beschikbaarheid van niet-agressieve reinigingsoplossingen voor de industrie;
  • garandeert een goed merkimago.

Verzekert met andere woorden de kwaliteit en de uiterste consumptiedatum van uw producten!