• Absolute controle over effectieve reiniging van de keuken… tot ontsmetting.

  • Een gegarandeerd optimale hygiëne van uw installaties door het detecteren en verwijderen van de biofilmbesmettingen

Hygiëne-audit

Een complete hygiëne-audit…
…voor een gecontroleerde reiniging van uw installaties!

REALCO biedt een hygiëne-audit aan om te ontdekken welke apparatuur mogelijkerwijs gevaar oplevert en om de aanwezigheid van besmettingen in de installatie te traceren en te neutraliseren. REALCO onderwerpt de gebruikte methodes en hygiëneprocedures aan een objectief onderzoek.

Deze complete hygiëne-audit bestaat uit:

  1. 6 monsterafname-/analysemethodes op 10 punten (gevarenzones)

    1. ATP-analyse
      Aan de hand van de ATP-analyse worden de hoeveelheid organische resten en microbiologische flora gemeten.
      ATP
    2. Dipslides
      De dipslides zijn plastic strips bedekt met een nutriëntagar die op het te controleren oppervlak geplaatst worden.
      = Afdruk van de microbiologische besmetting.

      Larmes dipslides

    3. Detectie van biofilmvormende bacteriën (SLYM-BART®)
      Deze methode detecteert de aanwezigheid van micro-organismen die biofilms kunnen vormen.
    4. Troebelheid in de SLYM-BART®-testbuisjes
      De troebelheid, die uitgedrukt wordt in Nephelometric Turbidity Units, is afhankelijk van de mate van ontwikkeling van biofilmvormende bacteriën.

      SLYM-BART

    5. Andere onderzoeken met de SLYM-BART®-testbuisjes
      Door de SLYM-BART®-testbuisjes te onderzoeken onder UV-licht wordt besmetting door de bacteriesoort Pseudomonas fluorescens (de klassieke kiemen van biofilmbesmettingen) aangetoond. Hiernaast zijn nog meer onderzoeken mogelijk.
    6. REINIGINGSCONTROLEKIT VOOR KEUKENS
      Met dit hulpmiddel kunnen de resultaten van uw reinigingsteams gemeten worden. Met deze gepatenteerde methode worden slecht gereinigde gebieden blauw gekleurd, zodat grootkeukens verzekerd zijn van een grondige reiniging.
  2. en een opbouwend onderzoek van de bestaande procedures.